Over mij

Pascal de tuinman

Een professionele tuinman die je kunt vertrouwen en met je meedenkt.

De switch naar hovenier

Ik ben niet altijd hovenier geweest maar ik heb jaren geleden de switch gemaakt door in mijn avonden een opleiding te volgen.

Als persoon heb ik een enorm hart voor dieren en een fascinatie voor eigenlijk alles dat leeft. Door mijn opleiding en werk als hovenier heb ik een passie ontwikkeld voor planten, ik heb onderhand al aardig wat kennis opgedaan en ik gebruik deze kennis ook voor mijn eigen tuin en moestuin.

Het eten van zelf gekweekte fruit en groente geeft een geweldig gevoel!

Als hovenier streef ik er dan ook naar om zoveel mogelijk te werken met duurzame materialen en om zoveel mogelijk milieubewust te werk te gaan.

Van werkzaam bij hoveniersbedrijven naar zelfstandig hovenier

Na mijn studie heb ik gewerkt bij hoveniersbedrijven. Binnen deze bedrijven was ik verantwoordelijk voor onderhoud en onkruidbestrijding. Dit was vooral werk binnen het openbaar groen en steeds minder particuliere tuinen. Ik miste het creëren van tuinen en het geven van advies. Dit is de reden dat ik heb besloten om voor mijzelf te beginnen als Pascal de Tuinman.

Deze switch die ik hierboven beschrijf is dus wel al even geleden, ik werk namelijk al bijna 4 jaar voor mijzelf en heb al veel mooie projecten mogen realiseren en onderhouden zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Dezelfde passie heeft er ook voor gezorgd dat ik nu een eigen moes- en pluktuin heb. Zie de foto op deze pagina.

Ik ben werkzaam in

Herkenbosch – Melick- Roermond – Posterholt – Herten – Sint Odiliënberg  – Montfort – Maasbracht – Wessem – Thorn – Heel- Horn – Haelen

Staat jouw stad er niet tussen? Neem dan contact met mij op, zodat ik kan kijken wat ik voor je kan betekenen.

Betrouwbare hovenier

Verantwoord & milieubewust

Vrijblijvende afspraak mogelijk

Advies nodig? Stuur een bericht of bel mij

WAT VINDEN ANDEREN VAN MIJ?

Pieter Ooms

Pascal heeft onze stadstuin in Amsterdam aangelegd. We zijn zeer tevreden met het resultaat. Waar eerst wildernis was, ligt nu een mooie strakke tuin. Terras tegelen, tuin ophogen, borders, bloembakken allemaal netjes uitgevoerd! Pascal is kundig, werkt nauwkeurig en zorgvuldig, en is zeer prettig in de omgang. Top tuinman!

Claudia en Herman Poortinga

Onze voortuin was toe aan een renovering en voor de uitvoering daarvan viel onze keuze op Pascal. Een heel gelukkige keuze: hij is enorm enthousiast en een erg prettig persoon om mee samen te werken. Hij luisterde ook echt naar onze ideeën en kwam zelf met een aantal alternatieven die naar onze mening het uiteindelijke resultaat veel beter maakten. Het voelde alsof we één team waren en we vonden het eigenlijk jammer dat de klus snel geklaard was. Bij wijze van spreken zouden we er wel een voortuin bij willen kopen, puur en alleen om de samenwerking met Pascal te kunnen verlengen.

Dennis Tijms – TDM advies en ondersteuning

Pascal is een bevlogen en betrouwbare collega. Hij brengt met plezier de nodige vakkennis in praktijk en komt zijn afspraken na.
Kortom een aanrader om uw tuin aan toe te vertrouwen.